eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Esett a tőzsde és a forint is gyengült

Csaknem 5,7 százalékos csökkenéssel 17.991 ponton zárt a Budapesti Értéktőzsde irányadó részvényindexe; a vezető részvények, a stagnáló Richter kivételével gyengültek.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője elmondta: az európai bankokkal kapcsolatos negatív hírek hatására erős volt az eladói nyomás a piacokon.

A forint több mint két és fél százalékkal gyengült a budapesti bankközi devizapiacon; egy euró - nem sokkal zárás előtt - 251 forint 50 fillért ért. A kereskedők szerint, bár a 700 milliárd dolláros amerikai mentőcsomag tervének kongresszusi elfogadása pénteken rövid ideig tartó megnyugvást okozott a nemzetközi piacokon, a döntés pozitív hatása hamar elmúlt.

A hét első napján zuhantak a tőzsdeindexek, tovább mérséklődött a befektetők kockázatvállalási hajlandósága.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×