eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Munkaadók: nem adóegyszerűsítés lesz, hanem központosított bürokrácia

Az Országos Érdekegyeztető Tanács hétfői ülésén a munkavállalók, de különösen a munkaadók kifogásolták a Pénzügyminisztériumnak azt a tervét, hogy jövőre a munkaadói járulékba építsék be a szakképzési, innovációs és kulturális járulékot.

A kisebb adófajták helyett bevezetett új, nagy adó mérték- és tehernövekedést jelentene a vállalkozások, különösen a kisvállalkozások számára, amelyek bizonyos típusú adókat nem, vagy nem akkora mértékben fizetnek, mint a nagyobbak - mondta az InfoRádiónak a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

Rolek Ferenc hozzátette: az intézkedés drasztikusan korlátozná, vagy megszüntetné a járulékok helyben, a vállalkozásnál való felhasználását.

A munkaadók úgy vélik, hogy az adott vállalkozásoknál senki sem tudja jobban eldönteni, hogy mire érdemes ezt az összeget felhasználni, ezért úgy gondolják, hogy a helyben felhasználás lehetőségét meg kell tartani, sőt, tovább kell liberalizálni.

Rolek Ferenc kijelentette: szerintük a helyben felhasználás lehetőségének eltörlése nem egyszerűsítés, hanem "központosító bürokrácia".

Hozzáfűzte: a nagy adóreform keretében lehetne az adóalapokat közös nevezőre hozni, illetve a saját felhasználásról szóló adminisztrációt kellene egyszerűsíteni.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×