eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gyuris: "Az FHB nem változtat stratégiáján"

Alapvetően nem változtat a stratégiáján a Földhitel és Jelzálogbank, az állami kézben lévő ötvenszázalékos részesedésének eladása után sem.

A bank megváltozott tulajdonosi struktúrája önmagában nem vezet majd stratégiaváltáshoz - mondta az InfoRádiónak Gyuris Dániel vezérigazgató.

Kifejtette: az FHB 2005 végén és 2006 elején fogadta el középtávú stratégiáját.

A csaknem kétéves tervet ezért év végén természetesen korrigálhatják, hiszen az elmúlt időszakban megváltoztak a piaci feltételek, alapvető változásra azonban nem kell számítani - mondta Gyuris Dániel.

Az elemzők szerint az, hogy nagyobb közpénzhányad van jelen a tőzsdén, megnöveli a felvásárlás esélyét.

A vezérigazgató szerint azonban a hitelintézet jelenleg elaprózott tulajdonosi szerkezettel rendlelkezik, emiatt váratlan, robbanásszerű felvásárlásra nem kell számítani.

A részvényértékesítés után a Moody's hitelminősítő kedden leminősítette a bankot.

Gyuris Dániel szerint erre számítani lehetett, hiszen jelentős mennyiségű részvény került piacra: az állami tulajdoni hányad 54 százalékról 4 százalékra csökkent.

Hozzátette azonban, hogy a társaság működését érintő kötvények minősítési kategóriája nem fog változni.

A részvényeket darabonként 2.025 forintért értékesítette az állam. A vezérigazgató úgy vélte, hogy az ár a piacra került részvénytömeg tükrében kielégítő.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×