eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Az új kenyér nagyon drága lesz

Várhatóan szeptember közepe után az ország minden területén 200 forint felett lesz egy kilogramm átlagos minőségű kenyér - mondta Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke.

A szakember elmondta: az áremelési tárgyalások a kereskedők és a pékek között már augusztus eleje óta folynak, és várhatóan ennek eredményeként szeptember 15. után már csak 200 forint feletti kenyérárakkal találkozhat a vásárló az üzletekben.

Az elnök az áremelés indokaként a liszt árának drasztikus növekedését jelölte meg. Az utóbbi hetekben a liszt 20 forinttal drágult kilogrammonként. Jelenleg 75-80 forintba kerül, de a szakértők nem zárják ki azt sem, hogy meghaladja majd a 80 forintot is az idén.

Ilonka Boldizsár jelezte: az országban vannak olyan térségek, ahol a pékek már megemelték termékeik árát.

Ezek a régiók: Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye, valamint a Dunántúl több térsége. A pékszövetségi vezető szerint csak a multinacionális áruházláncok nem emelték a kenyér árát.

Az elnök arról nem kívánt beszélni, hogy a pékek mennyiért szállítanak a kereskedőknek, mondván, hogy a Gazdasági Versenyhivatal eljárást folytat kartellgyanú miatt az ágazatban.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×