eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Budakalász beperli a közlekedési tárcát

Budakalász önkormányzata beperli a közlekedési tárcát, mert a helyi útfejlesztésre tett szerződésben rögzített vállalásának a minisztérium nem tett eleget. A tárca szerint ők mindenben jogszerűen jártak el.

Parlagi Endre, a település polgármestere elmondta, hogy az épülő M0-ás híd budai lejárója közigazgatásilag Budakalászhoz tartozó területen létesül. A nagyközség, mint engedélyező hatóság, azzal a feltétellel járult hozzá a beruházáshoz, ha ennek fejében a tárca finanszírozza a községen átvezető nagy forgalmú, egyébként állami kezelésben lévő utak forgalombiztonsági fejlesztését.

Csúcsidőben ugyanis óránként már most is 700-800 kocsi halad át ezeken a túlterhelt utakon, és az új híd átadása nyomán ez a szám becslések szerint megkétszereződik. Az út korszerűsítés nélkül nem képes ekkora forgalom elviselésére - tette hozzá.

Mint emlékeztetett, a közlekedési tárcával meg is kötötték a szerződést, amelynek értelmében a minisztérium 200 millió forintot juttat az útfejlesztésre, körforgalom, járdasziget, lámpás jelzőrendszer kiépítésére. Ez ügyben már sürgető levéllel fordult a miniszterhez a polgármester, de választ sem kapott.

A beruházást illetően mindmáig semmilyen lépés nem kezdődött, s ezzel a szerződést a tárca felrúgta - szögezte le a polgármester. Ezért az önkormányzat a Pest Megyei Bírósághoz fordul, hogy jogi úton szerezzen érvényt a megállapodásban foglaltaknak.

A minisztérium szerint ők mindenben jogszerűen jártak el

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium reagálásában közölte: a tárca fontosnak tartja az M0-ás körgyűrű Északi-hídjának megépülését és egyben a régióban élők közlekedési helyzetének javítását is.

A szakminisztérium az önkormányzatokkal folytatott egyeztetések során jogkövető magatartást tanúsít, és ennek megfelelően jár el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×