eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Leszerepeltek az európai autók Amerikában

A Buick utolérte a Toyotát az autók amerikai megbízhatósági rangsorában. Az első tízbe csak egy európai márka jutott be.

A Toyota luxusmárkája, a Lexus tizenkét éve vezeti az amerikai listát, és azóta most történt meg először, hogy egy amerikai márkát is ugyanolyan megbízhatónak találtak.

Az amerikai lista első tíz helyén egyébként a hazai modellek - Cadillac, Mercury, Lincoln és Oldsmobile - mellet ott van még maga a Toyota is, illetve két másik japán márka, a Honda és a Subaru.

Egyetlen európaiként a BMW került be az első tízbe, a 7. helyre, közvetlenül a Toyota mögé. A Mercedes 13., az Audi 25., a Volkswagen pedig 35. Más európai autót csak elvétve találunk a listán, amelyen nincs egyetlen olasz vagy francia márka sem.

Az autópark eltérő összetétele és a mérési módszerek eltérései miatt nehéz összehasonlítani az amerikai, illetve a legnagyobb európai, a német autóklub rangsorát, de érdemes megemlíteni, hogy a német listán a közép- és a felső középosztályban is az Audi, Mercedes és BMW foglalja el a dobogót, ebben a sorrendben.

Ami viszont közös a két listán, az az, hogy az ezredforduló óta nagyon kevés kivételtől eltekintve az autók egyre megbízhatóbbak lesznek: 2000-től mostanáig Németországban és az Egyesült Államokban is közel húsz százalékkal csökkent a bejelentett hibák száma.

Az akkumulátor meghibásodását kivéve az összes hibatípusra igaz, hogy egyre ritkábban fordul elő; a hibás vagy lemerült akkumulátor miatti szervizigény viszont több mint egy évtizede folyamatosan nő.

Utóbbi azonban nem azért van, mert a mai akkumulátorok rosszabbak lennének: az autókban egyre több az elektromos berendezés és ezek miatt folyamatosan nő az akkumulátorok igénybevétele.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×