eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ezúttal horvát benzinkút-hálózatot vásárolt a MOL

A MOL-csoport megvásárolta a horvátországi Tifon üzemanyag-kiskereskedelmi hálózatot. A vételárat nem közölték. A vállalat állomásain az éves átlagos forgalom meghaladja a 4,2 millió litert, és kiskereskedelmi részesedése 2007 végére várhatóan eléri a 7 százalékot. A MOL hétfőn vett meg egy olasz finomító és kereskedő céget.

Kilenc hónapos tárgyalássorozat után a MOL-csoport megvásárolta a horvát Tifon kis- és nagykereskedelmi társaság 100 százalékát - jelentette be a magyar vállalat, amely a vételárat nem közölte.

A Tifonnak jelenleg 36 töltőállomása van Horvátország teljes területén. Ezen túlmenően a társaság több mint 20 új prémium helyszínen folytat fejlesztési projektet, amelyeket várhatóan két éven belül befejez.

A vállalat benzinkútjain az éves átlagos forgalom meghaladja a 4,2 millió litert, és kiskereskedelmi részesedése 2007 végére várhatóan eléri a 7 százalékot.

A MOL-nak 25 százalékos tulajdona van az INA horvát olaj- és gázipari társaságban. A mostani akvizíciót a MOL stratégiai partnerei, az INA és a horvát kormány is támogatják - áll a magyar olajtársaság közleményében.

A MOL egyébként hétfőn írta alá a szerződést az Italiana Energia e Servizi (IES), finomítással és kereskedelemmel foglalkozó társaság 100 százalékának megvásárlásáról.

Az IES tulajdonában van a mantovai finomító, és 165 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatot is működtet - ebből 30-at maga a társaság birtokol. További részleteket itt olvashat!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×