eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ausztria támogatja az OMV és a Mol egyesülését

Ausztria támogatna egy ajánlatot az osztrák OMV és a magyar Mol fúziójára vonatkozólag - idézett a Bloomberg pénzügyi hírügynökség a Martin Bartenstein osztrák gazdasági miniszterrel a hétvégén készített interjújából. Bartenstein ésszerűnek tartaná, ha a fúzió révén a két sikeres energiavállalat nagy "játékossá" válna a dunai térségben.

A miniszter sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy Magyarországon az OMV felborzolta a kedélyeket. Jó lenne, ha a múltból származó érzelmeket el lehetne felejteni, hogy a két vállalat közös jövőbe pillanthasson - tette hozzá. Mindamellett kifejtette, hogy a kormány nem fog befolyásolni egy OMV-ajánlatot.

Bartenstein a német-osztrák-svájci gazdasági miniszterek találkozója alkalmával nyilatkozott a Bloombergnek.

Pénteken Wolfgang Ruttenstorfer, az OMV osztrák olajipari vállalat vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy néhány éven belül cége megszerzi a Molt.

A vezérigazgató pénteken a Dow Jones amerikai hírügynökség tudósítójának úgy fogalmazott, "türelmeseknek kell lennünk, tárgyalni kell az érintett felekkel, de szeretnénk szövetséget a Mol és az OMV között, minden tevékenységi területen". Úgy hiszem, hogy ez meg is valósul - tette hozzá.

Ruttenstorfer azonban jelenleg nem enged jobban beletekinteni kártyáiba. A Der Standard című napilap hétvégi számában ugyanis arra a kérdésre, hogy a Mol-nál újabb vásárlásokat akar-e eszközölni, és aztán fúzióra lépni, kijelentette: "Még korai letenni az asztalra a terveinket. Tény azonban, hogy a Mol nagyon fontos Közép-Európában, és részesedésünket 18,6 százalékra emeltük. Úgy véljük, növekedni fog az arra irányuló nyomás, hogy cselekedjünk valamit. Ha tárgyalni fogunk a Mol-lal, minden bizonnyal olyan utakat-módokat javaslunk majd, amelyek nagyon jó megoldást jelentenek a részvényesek számára."

Mint a továbbiakban kifejtette, "nem csendben fogunk egyre többet vásárolni, nem csinálunk csúszó-mászó kivásárlást. Mi nyílt sisakkal cselekszünk. Ahogy a dolgok most állnak, nincs napirenden ellenséges kivásárlás" - jelentette ki Ruttenstorfer.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×