eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Amerikába készül a Volkswagen

A Volkswagen, vezérigazgatója szerint, fontolóra veszi egy amerikai üzem létesítését, kihasználva a dollár tartósnak bizonyuló gyengeségét az euróhoz viszonyítva. Ez lenne a német cég első amerikai gyártóüzeme, bár leánycége már van az Egyesült Államokban.

Martin Winterkorn a Focus hetilapnak adott hétvégi nyilatkozatában azt is elmondta, hogy idén új rekordra számítanak gyártásukban: arra, hogy túllépik a 6 milliós határt. Tavaly 5,7 millió autót gyártott a VW.

Az egy évvel korábbihoz képest megduplázta az első negyedévben adózott eredményét a Volkswagen AG, Európa legnagyobb járműgyártója. A wolfsburgi székhelyű vállalat adózott eredménye a január-március közötti időszak alapján 740 millió euró lett az egy évvel korábbi 327 millió euró után.

Negyedéves eladásai éves szinten 5,1 százalékkal 26,6 milliárd euróra bővültek a tavalyi első negyedévi 25,3 milliárd euróról.

Üzemi eredménye 81 százalékkal 1,08 milliárd euróra nőtt a tavalyi 599 millió euróról.

A cég az elmúlt mintegy két évben közel 20 ezer dolgozójától vált meg, hogy a hatékonyság növelésével felvegye a versenyt más európai, illetve ázsiai riválisával.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×