eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az év végén Magyarországon is kapható lesz az iPhone

Az év végére várhatóan Magyarországon is kapható lesz a legújabb mobiltelefon, az Apple iPhone-ja - mondta a cég magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója. A beszeljukmac.com oldalon azt írták, hogy Európában a T-Mobile kapta a forgalmazási jogot, így elképzelhető, hogy Magyarországon is ennél a mobilszolgáltatónál csodálhatják meg a legújabb mobilkészüléket. A T-Mobile Magyarország nem kívánta kommentálni ezt az információt.

Voltak olyanok, akik két napot álltak sorban az amerikai boltok előtt, csak azért, hogy az elsők között jussanak hozzá az Apple új mobilkészülékéhez, az iPhone-hoz.

Kisebb fricska volt az Apple-fanatikusoknak az a hír, hogy a fiatalember, aki elsőként jutott hozzá az iPhone-hoz, nem is rajongó. A férfi, Greg Packer ugyanis "megszállott sorbanálló", és nem ez volt az első alkalom, amikor az újságok címlapjain szerepelt ilyen minőségében. Kommentárokban megjegyezték, talán azt sem tudja, mi az az iPhone, vagy, hogy hogyan kell használni.

Az Egyesült Államokban az első híradások szerint a június 29-i debütáláskor minimum 200 ezer készüléket adtak el, egyes vélemények szerint pedig félmillió iPhone kelt el az első hétvégén.

Ötmilliárdos bevételt várnak

A készülék gyártója hasonló volumenű értékesítési eredményt vár. Steve Jobs, az Apple vezére úgy nyilatkozott, hogy azt szeretné, ha 2008-ban egymillió iPhone-t adnának el a világon, ami nem kis terv, mert ez egyben a világ mobilpiacának egy százalékos részesedését is jelenti, és nem mellesleg legalább ötmilliárd dolláros bevételt a következő két évben.

A készülék legkevesebb 500 dollárba, mintegy 90 ezer forintba kerül az USA-ban, és nagy valószínűséggel Európában is ennyit kérnek érte - mondta az Apple Magyarország ügyvezetője.

Az óriás érintőképernyővel, kamerával ellátott iPhone telefon webböngészőt, zenelejátszót tartalmaz és minden funkció egyetlen érintésre elérhető.

Forradalmian új és gyönyörű

A Wall Street Journal két újságírója tesztelhette a készüléket, és elemzésükben azt írták: összességében néhány hiba és funkció-hiányosság kivételével, az iPhone nem más, mint egy forradalmian új kézi számítógép és gyönyörű telefon kombinációja.

Hivatalosan nem erősítették meg és nem is kommentálták, hogy az Apple európai partnere a T-Mobile lesz. A T-Mobile Magyarország megkeresésünkre azt válaszolta, nem kívánja kommentálni semmilyen formában az értesülést.

Az Apple-használók és rajongók népszerű oldalán, a beszeljukmac.com-on viszont jólértesültek az írták, a T-Mobile nyerte meg az iPhone készülékek forgalmazását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×