eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A hazai mobilszolgáltatók már dolgoznak az új tarifákon

A hazai mobilszolgáltatók már dolgoznak az új roamingdíjakon. Az InfoRádió mindhárom hazai mobilszolgáltatót megkereste azután, hogy életbe lépett az új uniós szabályozás, amely maximálja a barangolási díjakat.

Egy hónapjuk van a mobilszolgáltatóknak, hogy új barangoló-díjcsomagokat dolgozzanak ki. Az Európai Bizottság a hétvégén hirdette ki azt a határozatot, amely maximálja: mennyit lehet kérni az unión belül utazótól, ha külföldön hívást fogad vagy hívást indít.

Az InfoRádió megkeresésére a Pannon közleményben tudatta: még a törvényes határidő lejárta előtt bevezetik az új tarifákat.

A dokumentumban az olvasható, hogy a Pannon a díjcsökkentés után forgalomnövekedésre számít. Azt ígéri, hogy ügyfelei könnyen, előzetes regisztráció nélkül élvezhetik a kedvezőbb tarifákat.

A közlemény kiemeli, hogy az unión kívüli országok roamnigdíjai nem változnak, illetve a külföldön írt SMS-ek ára sem módosul.

A Vodafone Magyarország szolgáltatásfejlesztési vezetője azt mondta, hogy már augusztusban automatikusan aktiválják az új roamingcsomagot ügyfeleiknek.

Bányai Tamás hozzátette: akinek élő passport szolgáltatása van, az választhat hogy megtartja-e a díjcsomagot, vagy az újra vált.

Bányai Tamás nem számít forgalomkiesésre a csökkentet tarifák miatt, sőt: eddigi tapasztalataik azt mutatják, hogy ha csökkennek a roamingdíjak, növekszik a telefonálási kedv is.

A T-mobile közleményében azt írta, hogy a szeptember végi határidő előtt minden ügyfelének bevezeti az új tarifákat. A szolgáltatónál már dolgoznak a számlázási rendszer módosításán, és azon, hogy az átállás zökkenőmentes legyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×