eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Akár már jövőre jöhetnek a digitális tévéadások

Az Európai Unió előírásai szerint Magyarországnak legkésőbb 2012-re át kell állnia a tévéadások digitális sugárzására, de jó esetben az ország egyes részein már 2008-ban fogható lesz az adás - mondta az InfoRádiónak Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.

A digitális átállásról szóló törvényt már elfogadta az Országgyűlés, már csak arra kell várni, hogy a köztársasági elnök is aláírja a jogszabályt - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.

Pataki Dániel kiemelte: október végéig ki kell írni a multiplex pályázatokat, és 2008 első negyedévében kihirdethetik a nyertest.

Ha minden a leggyorsabban alakul, akkor jövőre megindulhat a televíziós adások digitális sugárzásra Magyarország bizonyos területein - hangsúlyozta a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.

Pataki Dániel hozzátette: 24-30 földi sugárzású televíziós csatornát lehet fogni digitálisan az ország tíz, később pedig harminc százalékán akár már 2008-ban.

Az előfizetőknek két lehetőségük lesz: vagy digitális adás fogására képes televízióra cserélik jelenlegi készüléküket, vagy egy úgynevezett set-top-boxot kell beszerezniük - közölte Pataki Dániel. Az elnök kiemelte, ennek feltételeit és lehetőségeit részletesen megvizsgálja a Nemzeti Hírközlési Hatóság.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×