eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Külföldi cég részvényei a magyar tőzsdén

Egy hét múlva már lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén az ORCO Group részvényeivel - jelentette be a BÉT elnöke és a cég képviselői. Az Orco egy luxemburgi bejegyzésű, elsősorban ingatlanfejlesztéssel foglalkozó társaság.

Az Orco 1 millió 300 ezer darab új részvényt bocsát ki Varsóban és Budapesten, 115 eurós áron - mondta a társaság pénzügyi igazgatója, Arnault Bricout. A tőkeemelés bruttó bevétele 150 millió eurót jelent majd.

Az Orco papírjai eddig a párizsi euronexten és Prágában forogtak. Budapesten és Varsóban egy időben június 21-én kezdik el a kereskedést a részvényekkel.

A BÉT elnöke azt mondta: ez az első alkalom, hogy egy külföldi vállalat lép a budapesti tőzsdére.

Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke hozzátette: az ORCO nagy likviditású, komoly forgalmú cég, és várhatóan ősszel kerül be a BUX indexbe.

Az ORCO befektetéssel, fejlesztéssel, vagyonkezeléssel foglalkozik, legnagyobb részben közép-kelet-európai országokban van jelen.

A kezelt vagyon értéke tavaly év végén 1,31 milliárd eurót tett ki. A portfolió nagyobb hányada Csehországban van, 40 százaléknyi, a németországi részesedés 21 százalék, a magyar és a lengyel pedig 12, illetve 11 százalék. A cég specialitása, hogy nagy értékű ingatlanokat vásárol, majd azokat felújítja.

Budapesten ilyen volt a régi Tőzsde épülete a Vörösmarty téren, vagy az Andrássy úti Párizsi nagyáruház.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×