eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Jövő év elején indulhat az áramtőzsde?

A villamosenergia-piac legnagyobb szereplői is érdeklődnek a Mavir által kezdeményezett áramtőzsde iránt, és jó esély van arra, hogy a jövő év elejétől Magyarországon is működjön szabályozott árampiac - közölte a szervezet vezérigazgatója.

Vinkovits András elmondta: az infrastruktúráról már folynak a tárgyalások a Budapesti Értéktőzsdével, az osztrák, a román, illetve a skandináv áramtőzsdékkel.

A Mavir vezérigazgatója hozzátette: reméli, júliusban már döntés is születhet arról, hogy melyik tőzsde szolgáltatását vegyék igénybe.

Vinkovits András szólt arról is, hogy az áramtőzsde megalakításának előkészületei egyben egy regionális piac kialakításának kezdetét is jelentik, ami kifejezetten szükséges a likviditáshoz.

A megfelelő kínálatot a hazai felhasználás 8-10 százaléka jelentené, ami jelenlegi árakon mintegy 10 milliárd forint nagyságrendű éves forgalmat jelent.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×