eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ne felejtse el aláírni az adóbevallását!

Bár már lassan 20 éve kell személyi jövedelemadó bevallást benyújtani, mégis még mindig a leggyakoribb hiba az, hogy az adózó nem írja alá az elkészített adóbevallását - mondta az APEH főosztályvezetője. Papp István mindenkinek azt ajánlja, hogy interneten töltse ki a dokumentumot, ott ugyanis egy program segít a hibák korrigálásában.

A hibák évről évre ugyanazok, lassan már 15 éve - mondta a főosztályvezető az InfoRádióban. Sokan például a fizetésükből levont előleget az adózók által befizetett sorban tüntetik fel, holott nem a saját folyószámlájukról utalták át a pénzt.

Sok hibát vétenek azok is, akik kézzel töltik ki a bevallásukat. Például az adókedvezményeket a törvény által biztosított összeg felett is igénybe akarják venni, vagy akkor is, ha a jövedelmük nagysága nem teszi lehetővé azt. Nekik segíthet az internetes bevallás lehetősége, az APEH honlapjáról letölthető szoftver ugyanis hiba esetén jelzést küld a bevallás kitöltőjének.

A leggyakoribb hiba viszont az, hogy az adózók egyszerűen nem írják alá a bevallást. A főosztályvezető szerint valószínűleg abbéli örömében feledkezik meg erről, hogy a végére ért a bevallásnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×