eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Csányi: "megrázkódtatásra nem számítunk"

Az OTP-csoport 2010-ben kétmilliárd eurós adózási előtti nyereséget tervez, a növekedés nagy része várhatóan a külföldi leányvállalatoktól érkezik majd. A bankcsoport év végére integrálja a 2006-ban vásárolt öt kelet-európai pénzintézetet - mondta az InfoRádiónak Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója.

Tavaly ugyan hozni tudták az elvárt eredményt, de volt néhány olyan makrogazdasági folyamat, amire egyáltalán nem számítottak, ami meglepte a bankot. Idén számítanak-e hasonló megrázkódtatásra?

Megrázkódtatásra nem számítunk, de arra igen, hogy a fogyasztás növekedése kisebb lesz, mint a korábbi években, és emiatt várhatóan a fogyasztási hiteleknél, de a lakáshiteleknél sem lesz jelentős növekedés.

Megismételték a 2010-ig szóló elképzeléseiket, illetve profitvárakozásaikat. Mennyi ez, és hogyan tudják elérni?

2010-ben kétmilliárd eurós adózás előtti profitot szeretnénk elérni. Ebben a külföldi leányvállalatok részesedése nő, amelyek eredménye az egész bankcsoport profitjában idén 13,7 százalékot reprezentált - ez is 2 százalékos növekedés. Korábban ez valamivel több mint 11 százalék volt. 2007-ben azonban terveink szerint 24 százalékot reprezentálnak majd a külföldi leánybankok.

Tavaly öt bankot vásároltak, most folyik ezeknek az integrációja. Mennyi időbe telik, amíg ezzel végeznek?

Szerbiában, Romániában és Ukrajnában legkésőbb az év végére befejezzük az átalakítást, de remélem, hogy még korábban is. Bulgáriában elvégezzük, ami még hátra van, Oroszország azonban egy kicsivel több időt vesz igénybe. Azt gondolom, az év végére egy új IT-rendszerrel, korszerű termékekkel, direct bankinggel piacra tudunk ott is lépni. Ott egyébként több mint egymillió ügyfelünk van már, és az akvizíció óta folyamatosan nő az ügyfélszámunk. Úgy érzem, jó úton vagyunk a bankcsoport átalakítását illetően, és év végére befejezzük a munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×