eur:
393.05
usd:
355.82
bux:
0
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Az AXA megvette a Winterthurt

Február 1-je óta a Winterthur Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárként folytatja tevékenységét - derül ki a pénztártagoknak kiküldött levélből.

A Winterthur Csoport, amely 12 évig volt jelen a magyar piacon, Svájc vezető biztosítótársasága, amely Európa tíz legteljesebb pénzügyi szolgáltatást nyújtó vállalata közé tartozik.

Százharminc éves múltjával a Winterthur üzleti tevékenységei főként Nyugat-Európára összpontosulnak, de a csoport Közép- és Kelet-Európában, az Egyesült Államokban, valamint Ázsiában is folytat tevékenységet.

A mostani változás a magyar piacon nemcsak a név módosulását, hanem tulajdonosváltást is jelent. A vevő a legnagyobb francia és az egyik legnagyobb európai biztosító, az AXA - derül ki a pénztártagoknak kiküldött levélből.

Az AXA a '80-as években kezdte meg működését, "s haladó cégfilozófiájának, jól felépítette szervezeti struktúrájának, valamint lendületes és energikus csapatának köszönhetően rövid időn belül a világ harmadik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójává vált" - áll a levélben.

Az AXÁ-nak világszerte 110 ezer alkalmzottja van, 72 milliárd eurós konszolidált bevétellel, 1064 milliárd eurónyi vagyont kezelve 51,5 millió ügyfél számára szolgáltat.

"Ügyfeleink iránt érzett elkötelezettségünkön túl, partnereinkkel és alkalmazottainkkal való kiváló kapcsolatunk mellett a fenntartható fejlődés (környezetünk megóvása és a társadalmi szerepvállalás) is része a jövőképünknek" - fogalmaz a dokumentum, mely leszögezi: a vállalat célja az ügyfeleknek nyújtott pénzügyi szolgáltatások megbízhatósága, a folyamatos dinamikus fejlődés és a meghatározó piaci szerep betöltése.

Az AXA-nak nem ismeretlen a magyar piac, korábban a Colónia biztosítót vásároltak meg a franciák, később azonban eladták az osztrák UNIQA biztosítónak.

A társaság részéről korábban cáfolták a tulajdonosváltásról szóló híreket, a héten azonban nagyszabású sajtótájékoztató keretében készülnek az adás-vétel bejelentésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Moszkva hadműveletet indított Vuhledár elfoglalására, ukrán dróneső zúdult Oroszországra – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Moszkva hadműveletet indított Vuhledár elfoglalására, ukrán dróneső zúdult Oroszországra – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Egyre-másra jelennek meg Telegramon a hírek arról, hogy az orosz csapatok megújították támadásaikat a donyecki Vuhledár városa ellen. Az érintett frontszakaszokon több kilométeres haladást is sikerült elérniük. Közben Kijev elsimerte, hogy nehéz a helyzet a háború fő térségében, Kelet-Ukrajnában, de kijevi részről minden szükséges intézkedést megtettek, hogy ellenálljanak a támadásoknak - közölte vasárnap Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka. Vasárnap hatalmas drón- és rakétatámadást indított Ukrajna Oroszország területe ellen, elsősorban az energetikai létesítményekre mértek csapást. Több esetben sikeresen el is találták a  célpontot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×