eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A befektetőket is segítheti a munkaügy adatbázis

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közösen nyújt segítséget a munkát keresőknek és a munkaerőt kereső cégeknek.

Az interneten is elérhető a munkaügyi prognózis, a www.mmpp.hu több mint 6.000 cég megkérdezésével gyűjti össze, hogy egy adott térségben a cégeknek milyen munkaügyi igényeik vannak vagy lesznek a közeljövőben.

Az adatokat földrajzi és szakmák szerinti bontásban is le lehet kérni, ez segítséget nyújthat a befektetni kívánó vállalatoknak, akik az adatok alapján könnyebben hozhatnak olyan döntést, hogy a munkaerő szempontjából hova érdemes települni.

A rendszer adatai segítséget nyújthatnak a pályaválasztóknak és a pályamódosításra készülőknek is.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője azt mondta: az időjárás-előrejelzésekhez hasonlóan a rendszer egyre pontosabb képet ad, ahogy több és több adat kerül fel rá.

A rendszerben jelenleg 4.200 cég adatai szerepelnek, ezek 38 ezer főt akarnak alkalmazni, közöttük 5.400 gyártósori összeszerelőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×