INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

Kifehérítenék az autópálya-építést

Infostart

Feketemunkások építik az autópályákat. Egy május-júniusi felmérés szerint a 3000 útépítő egyharmadát nem legálisan dolgoztatták a kivitelezők. Az alvállalkozói láncok miatt a Nemzeti Autópálya Zrt. nem képes a feketemunkát visszaszorítani; a munkaügyi főfelügyelőség a közútfejlesztési generálkivitelezőkkel együtt igyekszik a jelenség ellen fellépni.

A Nemzeti Autópálya Zrt. szóvivője szerint a vállalatnak nincs rálátása arra, hogy az alvállalkozó hogyan foglalkoztatja az embereit.

Béni Gyöngyi az InfoRádióban azt mondta: a generálkivitelezővel olyan szerződést kötnek, amely szerint csak bejelentett alkalmazottakat foglalkoztathatnak.

A generálkivitelezők azonban alvállalkozókkal dolgoztatnak, a szóvivő szerint arra pedig már nincs rálátásuk, hogy ezek hogyan működnek.

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség ezért megállapodást kötött a magyarországi közútfejlesztési generálkivitelezőkkel a feketemunka visszaszorítására. Eszerint a fővállalkozók szigorúbban ellenőrzik alvállalkozóikat.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018