INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

"Nagyon veszélyes vizekre evez a kormányzat"

Infostart

Nem a magyar piacot, hanem a kormányzati fiskális politikát minősítette a Standard&Poor's, amikor leminősítette Magyarország hosszú távú szuverén hitelbesorolását A mínuszról BBB pluszra - vélekedett az InfoRádióban a Kopint-Datorg Rt. kutatási vezérigazgató-helyettese. Palócz Éva az InfoRádióban úgy vélte: a kormány politikájának óriási hátrányai lehetnek.

Elsősorban a Gyurcsány-kormány fiskális politikáját értékelte a világ legnagyobb hitelminősítője, a Standard&Poor's, amikor A mínuszról BBB pluszra változtatta Magyarország hitelbesorolását - jelentette ki az InfoRádióban Kopint-Datorg Rt. kutatási vezérigazgató-helyettese.

Palócz Éva szerint a piaci szereplőknek kevés eszközük van a minősítések befolyásolására - jelentette ki a kutató, aki szerint már az államháztartási hiány mértéke is a forint gyengülése irányába hatott.

Stratégia a forint gyengítése?

"Ilyen körülmények között inkább nyugtatni kellett volna a piacot, de Gyurcsány Ferenc Financial Timesnak adott nyilatkozata ezzel ellentétes volt" - jelentette ki a Kopint-Datorg Rt. kutatási vezérigazgató-helyettese.

Palócz Éva szerint a miniszterelnök nyilatkozata, amely fokozta a forint gyengülését nem elszólás volt, hanem valószínűleg van egy, a forint gyengítésére vonatkozó kormányzati elképzelés.

Kis előny, hatalmas hátrány

"Ezzel nagyon veszélyes vizekre evez a kormányzat, a pénzpiacon és a kutatók között is alig-alig van olyan szereplő, aki egyetértene a forint gyengítésével. Elsősorban azért, mert annak minimális előnyei, viszont óriási hátrányai lehetnek" - mondta Palócz Éva, aki hozzátette, hogy a forint gyengülése nagyobb terheket jelent a lakosságnak, mint a gázáremelés.

Kapcsolódó hang

Palócz Éva
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018