eur:
392.92
usd:
363.69
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér

Óriásosztalékot fizet a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde, mint részvénytársaság, a tavalyi évre a száz forint névértékű részvényekre 437 forint osztalékot fizet a tulajdonosoknak.

A szerdai közgyűlésen a tulajdonosok elfogadták az igazgatóság arra vonatkozó javaslatát, hogy a BÉT 2005-ös 2,3 milliárd forintos eredményét teljes egészében fizessék ki osztalékként - mondta az InfoRádiónak Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatója.

A vezérigazgató szerint a döntés összhangban van a BÉT stratégiájával.

"Az árutőzsde megvásárlása saját forrásokból 2005-ben megtörtént, a Keler, a központi elszámolóház megvásárlása azonban bizonytalan időre tolódott, ezért döntöttek ebben a helyzetben a tulajdonosok a teljes eredmény kifizetése mellett" - mutatott rá Horváth Zsolt.

A BÉT részvényeinek 68,8 százaléka osztrák tulajdonban van, a két legnagyobb magyar tulajdonos pedig az Erste Befektetési Rt. és a Concorde.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Javul a hangulat a tengerentúlon

Javul a hangulat a tengerentúlon

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telik a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezeti.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×