eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Elhalasztották az orosz-ukrán gázmegállapodás aláírását

A jövő hétre halasztották az ukrán-orosz gázmegállapodás szombatra tervezett aláírását.

A késlekedés hivatalos indoka az, hogy néhány részletet még tisztázni kell – jelentette a BBC. A brit közszolgálati médium ezzel szemben úgy értesült, hogy valószínűleg politikai okai is vannak a halasztásnak.

A megállapodást a hónap elején kötötte a két ország, azután, hogy Oroszország több napra beszüntette a földgázszállítást Ukrajnának, ami kiesést okozott több európai ország ellátásában is.

Az egyezmény értelmében Kijev az eddigi ár kétszeresét fizeti Moszkvának a gázért. A megállapodás miatt az ukrán parlament menesztette a kormányt.

A BBC értesülései szerint az ügy legutóbbi fejleménye aggodalmat váltott ki azokban az európai országokban, amelyek az elmúlt hetekben az igényeltnél kevesebb gázhoz jutottak.

Félő, hogy a halasztás nyomán még rosszabb lesz az amúgy is feszült viszony Oroszország és Ukrajna között – írta a BBC.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×