eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Az OTP 14,21 millió eurót fizet a szerb Niska Bankaért

Az OTP Bank 14,21 millió euróért veszi meg a szerb Niska banka a.d. Nis értékesítésre felkínált 89,39 százalékos részvénycsomagját.

Wolf László, az OTP vezérigazgató-helyettese az Inforádiónak elmondta: további két szerb pénzintézetért vannak versenyben. Hozzátette: a Niska Banka jó kiindulópont lehet ahhoz, hogy az OTP néhány éven belül 6 és 10 százalék közé növelje szerbiai piaci részesedését.

A vételárat várhatóan a tranzakció lezárásakor, februárban fizeti ki az OTP.

A felvásárlással a magyar kereskedelmi bank tovább erősíti a meghatározó szerepét a közép-kelet-európai bankpiacon, hiszen a részvény-adásvételi szerződés aláírását követően Magyarország mellett immár öt további országban lesz jelen.

A 80.000 ügyfelét 24 tagból álló fiókhálózaton keresztül kiszolgáló, 0,7 százalékos piaci részesedésű szerbiai bank mérlegfőösszege 2005. június 30-án 40,2 millió euró, betétállománya 13,2 millió euró, hitelállománya közel 8,1 millió euró, míg saját tőkéje ugyanezen időpontban 18,0 millió euró volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×