eur:
398.73
usd:
364.25
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes
Professors and assistants explaining a lecture to a group of college students.
Nyitókép: Getty Images

Még mindig az SE a legjobb magyar egyetem a világranglistán

Kijött a Times Higher Education World University Rankings egyetemi ranglistája.

Az Oxfordi Egyetem zsinórban kilencedik éve őrzi meg első helyét, ezzel rekorder az intézmény a Times Higher Education World University Rankings egyetemi ranglistáján, megelőzve a Harvardot (nyolc évig volt folyamatosan az első, egészen 2011-ig). Az intézmény teljesítményét az iparból származó bevételek jelentős javulása és a kutatásaira hivatkozó szabadalmak száma, illetve tanítási pontszámai erősítették meg - írta a Telex.

Az Egyesült Államokban a Massachusetts Institute of Technology (MIT) jelenleg a legmagasabb rangú egyetem, a második helyen áll az összesítésben, ami minden idők legjobb teljesítménye számára. A Stanford Egyetem a másodikról a hatodikra ​​esett vissza, ami 2010 óta a legalacsonyabb pozíciója az intézetnek, az oktatás, a kutatási környezet és a nemzetközi kilátások csökkenő pontszámai miatt. A Harvard Egyetem a negyedikről a harmadikra, a Princeton Egyetem pedig a hatodikról a negyedikre lépett előre.

Magyarországról a listát a Semmelweis Egyetem vezeti, a második helyen az Óbudai Egyetem, a harmadikon pedig az ELTE áll. A Semmelweis és az ELTE megőrizte tavalyi pozícióját, az Óbudai Egyetem viszont nagyot ugrott, 1001-1200-ról 601-800-ra.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×