eur:
390.09
usd:
365.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Megszűnt egy népszerű túraútvonal, más módon lehet eljutni a Kékestetőre

Sőt, nem csupán megszűnt, de egyenesen tilos is belépni a területre.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a weboldalán adott tájékoztatást arról, hogy a Kékes Erdőrezervátumon átvezető sárga + jelzés megszűnt - írja a Lelépő.hu. A tájékoztatás szerint a túraútvonal megszűnéséről a Magyar Természetjáró Szövetség és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei közösen döntöttek.

Mint írják, az információk szerint az olyan természetes folyamatok miatt, mint a széldöntések, száraz fák kidőlése, az erdőrezervátumon keresztül haladó útvonalat folyamatosan karban kellene tartani. Azonban a kidőlt fák okozta probléma megoldása és az útvonal zavartalan járhatóságának biztosítása és biztonságossá tétele azonban nem összeegyeztethető az erdőrezervátumok létrehozásakor kitűzött célokkal.

A park felhívja rá a figyelmet, hogy a fokozottan védett erdőrezervátum területére, amennyiben nem vezet oda turistaút, engedély nélkül belépni tilos.

A hivatalos tájékoztatás szerint akik a Kékestetőre vagy a Som-nyeregre szeretnének eljutni, innentől kezdve a következő útvonalakat választhatják:

  • Gabi-halála felől a kék + jelzésen lefelé a Pisztrángos-tóhoz, onnan a piros + jelzésre, majd a sárga "o" jelzésre áttérve juthatnak el a Som-nyeregre, vagy a kék + jelzésen felfelé a Sötét-lápa nyereghez, onnan a kék -- jelzésre áttérve juthatnak el Kékestetőre.

  • Som-nyereg felől a sárga "o" jelzésen lefelé, onnan áttérve a piros + jelzésre a Pisztrángos-tóhoz, majd a kék + jelzésre áttérve juthatnak el először a Gabi-halálához, majd a jelzésen maradva a Sötét-lápa nyereghez, vagy a sárga -- jelzésen tovább haladva juthatnak el Kékestetőre.

A lap hozzáteszi, a Kékes Erdőrezervátum egy olyan ősi állapotban lévő, öreg bükkös, ahol a változatos faállomány-szerkezet és a természetes erdődinamikai folyamatok teljes ciklusban vizsgálhatók.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×