eur:
389.4
usd:
362.74
bux:
68118.53
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Korcsolyzók napsütéses időben karácsony első napján a Városligeti Műjégpályán 2022. december 25-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Tízmilliók látták már a városligeti műjégpályán táncoló nyugdíjas párt

A TikTokon lettek sztárok, elképesztően sokan látták már őket, sőt 5 és félmillió lájkot is kaptak már - arról a magyar nyugdíjas párról van szó, akik a városligeti műjégpályán rendszeresen jégtáncolnak.

Patai Mara és Gombos László 10 éve járnak korcsolyázni a műjégpályára. Az utóbbi napokban nagyon felkaptak a közösségi médiában egy TikTok-videót. Már tízmilliók látták őket.

@petralitovic today in budapest :) #fyp #foryou #foryoupage #fypシ゚viral #viral #fypシ #oldpeople #love #christmastime #iceskating #budapest ♬ Jacob and the Stone - Emile Mosseri

“Úgy megyünk fel a jégre, mint a rokkantak, és úgy jövünk le, mint a hús-vér emberek. Hát ez a boldogság, annyira jó, hogy örömünkben mindjárt szétpukkadunk” – mesélte egy videóban Gombos László.

"Nagyon cukik” – írják róluk a videó alapján sokan a közösségi oldalakon, amelyet a budapestkornyeke.hu is bemutatott.

A hölgy fiatalon korcsolyázott, de egy sérülés miatt fel kellett hagynia a versenyzéssel, hogy nyugdíjas korában visszatérjen ehhez a testmozgáshoz. Gombos Lászlónak is hasonló a kötődése a jéghez: 10 évesen szeretett bele a korcsolyázásba, amikor a csepeli sportpályán kialakított jégpályának unokatestvére lett a gondnoka. Felesége elvesztése után, 30 év szünet után, felejteni ment a jégre. “Marával ekkor kezdtünk el táncolni, a keringő pedig összehozott minket és akkor éreztem, hogy nem lehet elengedni Mara kezét” – tette hozzá egy korábbi interjúban.

Mara és László nem szerelmespár, de igazi barátoknak tartják magukat. Sosem veszekednek és semmi pénzért nem cserélnék le egymást. Már saját YouTube-csatornájuk is van. Az alábbi felvétel december 31-én készült.

Fotónkon a városligeti műjégpálya látható.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×