eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Két Tesla Model Y (b, j) és egy Model 3 egy washingtoni kereskedésben 2021. február 8-án. A Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárt fordított bitcoin vásárlásra, ami új rekordra emelte a kriptodeviza árfolyamát. Az elektromos meghajtású autók gyártására szakosodott cég bejelentette azt is, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni a termékeiért.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Sorra buknak meg a műszaki vizsgán a Tesla Model 3-ak, különös oka van ennek

Németországban minden évben készítenk egy listát arról, hogy az egyes autótípusok hány százaléka bukik el a vizsgán. Van egy komoly meglepetés.

Az Auto Bild, amely egy részeltes listával is rendelkezi, de ezért fizetni kell, néhány adatot azért közzétett. Ennek alapján a villanyautosok.hu azt írja, hogy a 2-3 éves autónál az utolsó helyen a Tesla Model 3 végzett közel 15 százalékos bukási rátával, ez háromszor magasabb, mint az évjárat átlaga.

A szakemberek két fő okot jelöltek meg a legolcsóbb Teslánál. Az egyik, hogy a nehéz tömeg miatt a felfüggesztések hajlamosak a villanyautóknál hamarabb tönkremenni, és ez a Model 3-ra is igaz. A magyar szaklap megjegyzi, hogy a 2021-ig gyártott példányok egyik ismert hibája volt ez, azóta elméletileg alkatrészt váltottak és javult a helyzet.

A másik fő problémaforrás a féke, azok ugyanis gyakran nem érték el az előírt minimális hatást. A jelenség arra vezethető vissza, hogy a villanyautók keveset használják a hagyományos fékjeiket, többnyire inkább visszatöltik az energiát. Emiatt viszont gyakran felületi rozsda jelenik meg a tárcsákon, és akár a fékfolyadék is levegőssé válhat.

Hogy a Model 3 miért szerepelt mégis rosszabbul a többi villanyautóhoz képest is (a gyártó többi típusa nem volt a felmérésben), annak fő oka az lehet a TÜV szerint, hogy a Teslánál nincs kötelező éves szerviz, ezért az autók jó részénél csak a vizsgán derülnek ki a problémák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×