eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Cavan Images / Getty

A napsütés után tartósan téliesre fordul az idő - előrejelzés

A reggeli fagyokat követően a csütörtök még nyugodt lesz, azonban pénteken markáns hidegfront érkezik. A jelentős lehűlést követően hajnalonta helyenként kemény fagyokra, illetve napközben is csupán alig 0 fok fölötti csúcsértékekre számíthatunk.

A fátyolfelhőzet délkeleti irányba elvonul, mögötte az ország nagy részén kiderül az ég, így sok napsütés várható. Északkeleten viszont maradhatnak tartósabban felhős körzetek. A késő délutáni órákban észak, északnyugat felől újabb felhőtömbök is érkezhetnek. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati irányú szelet az ország északkeleti felén élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb maradhat az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző, többórás napsütés csak kisebb körzetekben várható. Elszórtan fordul elő eső, zápor. Főként estétől északon, illetve a hegyekben néhol vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Főleg délnyugaton hajnalban ködfoltok is képződhetnek. A nyugati, északnyugati szél hazánk északi felén sokfelé megerősödik. Délen mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali -4, +3 fokról kora délutánra 5 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként fordulhat elő záporos jellegű csapadék (zápor, havas eső zápor, egyre inkább hózápor). Hajnalban az északkeleti szélvédett körzetekben ködfoltok képződhetnek. A nyugati, északnyugati szél sok helyütt megerősödik. A minimum-hőmérséklet -6, +2, a maximum 2 és 7 fok között alakul.

Vasárnap-hétfőtől országosan csak 2-3 fokkal emelkednek 0 Celsius-fok fölé a hőmérők higanyszálai a legmelegebb napszakokban, éjjelente pedig mínuszokat mérhetünk még a nagyvárosokban is.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×