eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
sweetener in tablets in wooden spoon on table, white jar with sweetener, cup of cappuccino coffee, selective focus
Nyitókép: Getty Images/ Xanya69

Ilyen, amikor összehangolt kampány húzódik influenszerek videói mögött

A rövid videóiról közismertté vált TikTok igazi paradicsoma ezeknek a "befolyásolóknak".

A The Washington Post a The Examination nonprofit oknyomozó szolgáltatóval együttműködve megvizsgálta a népszerű TikTok-dietetikusokat, és megállapította, hogy több tucat ilyen befolyásoló közvetített üzeneteket az élelmiszer-, ital- és táplálékkiegészítő iparágaktól. A bejegyzés egy kampányra mutat rá, amelyet a #safetyofaspartame hashtag használatával tettek közzé a TikTokon - ismertette a hvg.hu.

A kampány során a TikTok tartalomkészítői arra buzdították a követőiket, hogy ne aggódjanak a mesterséges édesítőszerek hatásai (a WHO idén tavasszal és nyáron ezek veszélyeire figyelmeztető útmutatót adott ki). Ezek az influenszerek azonban nem árulták el egyértelműen, hogy az American Beverage néven ismert lobbicsoport fizette őket, amely többek között a (diétás) Coca Colát és a Pepsi Colát is képviseli.

A jelentésben vizsgált influenszerek nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mennyit fizettek nekik, de néhány külön felkeresett személy elmondta, hogy ez a követői számtól függően néhány ezertől tízezer dollárig mozog bejegyzésenként.

A gond az, hogy sokan hisznek ezeknek a "befolyásolóknak", miközben a egyes cégek a kulisszák mögött fizetnek azért, hogy az influenszerek véletlenül pont azt gondolják, mint amit ők szeretnének.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×