eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lángosok a Csárdafesztiválon a Szent István-napi programsorozaton a fővárosi Vörösmarty téren 2022. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Megnéztük, mennyibe kerülnek most a lángosok – találtunk kimondottan olcsót is

Tavasz óta emelték az árakat a vendéglátóhelyeken.

Az Infostraton még április végén számoltunk be arról, mennyiért lehet lángost kapni a budapesti belvárosból könnyen megközelíthető, a szocializmust idéző, de mégis modernségre törekvő Római-parton. Akkor úgy láttunk, az árak magasabbak, mint egy közelipiacon, ugyanakkor alacsonyabbak, mint a turisták által elözönlött belvárosi utcákon.

A legdrágább sima lángos akkor 1200 forintba került, a legolcsóbbat pedig a Római-part őslángosozójánál találtuk, ahol 980 forintba került. Azóta viszont változott a helyzet:

átlagban 200 forinttal mentek fel az árak a vendéglátóhelyeken.

A Rozgonyi Piroska utca végén, a már régóta lángosozóként is működő, nyár elejéig zárva tartó, de most újranyitott helyen a piaci igényekhez igazodva a tavaszi árak alá mentek: egy sima lángos 900 forintért vásárolhatnak meg az éhes pihenni vágyók.

Infostart
A Római-part legolcsóbb lángosozója. Fotó: Infostart

A magyarok legkedveltebb üdülőhelyén, a Balatonnál is meglepő árakkkal találkozhatunk. A balatoni lángos drágulása kapcsán az nlc.hu azt írja, egy Redditre feltöltött árlista alapján

ma már olcsóbb a lángosozás Németországban, mint a magyar tengernél.

A listából nem derül ki, Németország melyik részén találhatók ezek az árak, de az biztos, hogy ennek alapján a frekventáltabb helyeken ma már olyan drága a lángos, hogy annál már a németeknél is tudunk olcsóbban venni. A lista alapján sima lángost három euróért (1150 forintért), egy sajtos-tejfölöst (gouda sajttal) pedig 4 euró 50 centért (nagyjából 1750 forintért) tudunk megvásárolni, ami nagyjából átlagos balatoni lángosárnak felel meg.

Nemcsak az árak sokkolták a redditezőket, hanem az is, hogy a listán a megvásárolható kiegészítők között feltüntették az ananászt is, amivel 50 centért ronthatjuk el a lángosunkat.

Robert Braun egyetemi kutató Facebook-bejegyzésében összegezte, mennyibe kerül a lángos egyes magyarországi helyeken, illettve Bécsben.

Viszonyítási alapul a Lehel piaci 950 forintos sajtos tejfölös lángost vette (100 százalék).

Eddig:

  • Lehel piac 950, 100 százalék
  • Fény utca 1850 ,194 százalék
  • Újlipótváros 1500, 157 százalék
  • Balatonalmádi 1800, 190 százalék
  • Göd, 1350, 142 százalék
  • Bécs, Práter 6 EUR/2310 HUF, 243 százalék
  • Dunakeszi szabadstrand 1650, 174 százalék.
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×