eur:
391.29
usd:
367.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Itt a zivatarok vége, de csak egy rövidke időre - figyelmeztetések, térképek

Több hullámban érkezik eső, a hétvégi utazást, nyaralást tervezők nem biztos, hogy örülni fognak.

Csütörtökön a kora délelőtti órákig még a déli megyékben lehetnek felhősebb körzetek, majd a nap további részében sok napsütés valószínű a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Helyenként, elsősorban északkeleten és délnyugaton lehet zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, időnként meg is erősödik. Zivatarok mentén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Erre a napra a zivatarok veszélye és a magas középhőmérséklet miatt adtak ki időjárási figyelmeztetéseket - előbbi miatt másodfokú, narancssárgákat is.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű. Főleg a nap második felében egyre több helyen előfordul zápor, zivatar. A szél zivatar környezetében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Hajnalban 13, 20, délután 25, 34 fok várható, délkeleten lesz a melegebb.

Szombaton reggelre elvonulnak az előző napi felhők, utána napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A nap második felétől erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 13, 19, a maximum 26, 31 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×