eur:
391.06
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: unsplash.com

Visszavontak több időjárási riasztást, de lettek újak - térkép

Egy zivatarlánc elgyengült, máshol viszont közeledik egy szupercella.

Gyengült a zivatarrendszer, a heves zivatarok végül az országhatártól délre vonulnak el, emiatt a Dél-Dunántúlon minden járásban visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat a hevesebb zivatarok miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztást szerdán kora este.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta, Kárpátalján viszont egy szupercella elérheti az északkeleti járásokat, ezért az északkeleti országrészre ismét kiadták a narancs riasztást.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

Az OMSZ előrejelzése szerint szerdán több hullámban várhatók zivatarok, különösen a délnyugati, déli országrészben, illetve az északkeleti, határhoz közel eső területeken, de a Kisalföldre is besodródhat egy-egy zivatar.

A cellákat általában viharos, óránkénti 60-70 kilométeres széllökések, intenzív eső, jégeső kísérheti.

Heves zivatarra főként északkeleten lehet számítani a következő órákban, a heves zivatarok környezetében kis eséllyel előfordulhat erősen viharos, óránkénti 90 kilométernél erősebb szél, 3-4 centiméternél nagyobb jég és felhőszakadás.

A zivatartevékenység - különösen a déli országrészben - az éjszakai órákban is folytatódhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×