eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
68157.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Cairns, 2016. június 29.Deborah Pergolotti, a békák gyógyítására szakosodott Cairns állatkórház vezetője mikroszkópba néz, amelyen az egyik beteg állatuk, egy jobb szemére sérült és ödémában szenvedő Pápua óriás levelibéka (Litoria infrafrenata) ül az ausztráliai Queensland állambeli Cairnsban 2016. június 27-én. Az adományokból fenntartott intézmény 1998 óta csaknem 2800 példányt kezelt. (MTI/EPA/AAP/Brian Cassey)
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Brian Cassey

Különös hidegfront érkezik hamarosan

Lehűlés nélküli hidegfront érkezik szombatra, sok esővel. Pénteken strandidő. Ha valaki azt gondolná, hogy pont fordítva jobb lenne, próbáljon meg örülni az esőnek, csapadékra ugyanis nyáron nagy szükség van... Strandolni meg lehet majd vasárnap.

A következő napokban átrendeződik kissé a helyzet, ugyanis nyugat felől egy front teszi változatossá majd időjárásunkat.

Péntek hajnalban már kevés magasszintű felhőzet lehet az északi tájak fölött.

Pénteken is sok napsütésre számíthatunk, amit fátyol- és gomolyfelhők vegyesen zavarhatnak.

Csapadék általában nem lesz, de péntek délután, este a nyugati határszélre besodródhat egy-egy zápor, esetleg zivatar.

A Dunántúlon a déli szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul. A hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 31 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×