eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
fotó: Sváb Alex/Facebook
Nyitókép: Sváb Alex/Facebook

Viharos széllel és jégesővel csapott le a vihar Budapestre – képek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok miatt, de jégkárok is figyelmeztettek.

A péntek délelőtti órákban egyre többfelé magasra törő gomolyfelhők jelentek meg, elsőként Pécs, Várpalota majd a főváros környékén szakadt le az ég, a zivatarokat több helyen jégeső is kísérte.

A záporokat, zivatarokat egy észak-északnyugat felől közeledő hidegfrontnak köszönhetjük, melynek előterében labilisabb légtömeg található – írja az Időkép.

Olvasóink szerint Budapesten a XIX. kerületben esett jég, és heves zápor volt a XII. kerületben is. Kőbányáról is érkeztek felvételek.

A délutáni, esti órák folyamán így további záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk, szombatra viszont a front mögött szárazabb, jó pár fokkal hűvösebb levegő érkezik, így a záporok, zivatarok megszűnnek.

Címlapfotónk Sváb Alex bejegyzéséből való.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×