eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
fotó: Sváb Alex/Facebook
Nyitókép: Sváb Alex/Facebook

Viharos széllel és jégesővel csapott le a vihar Budapestre – képek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok miatt, de jégkárok is figyelmeztettek.

A péntek délelőtti órákban egyre többfelé magasra törő gomolyfelhők jelentek meg, elsőként Pécs, Várpalota majd a főváros környékén szakadt le az ég, a zivatarokat több helyen jégeső is kísérte.

A záporokat, zivatarokat egy észak-északnyugat felől közeledő hidegfrontnak köszönhetjük, melynek előterében labilisabb légtömeg található – írja az Időkép.

Olvasóink szerint Budapesten a XIX. kerületben esett jég, és heves zápor volt a XII. kerületben is. Kőbányáról is érkeztek felvételek.

A délutáni, esti órák folyamán így további záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk, szombatra viszont a front mögött szárazabb, jó pár fokkal hűvösebb levegő érkezik, így a záporok, zivatarok megszűnnek.

Címlapfotónk Sváb Alex bejegyzéséből való.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×