eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Dining Guide – Jammertal Arcok – Hlatky-Schlichter Hubert: „A séf tényleg nem rocksztár!"

„Határozott célom, hogy a Babelben szakítsunk a régimódi, diktátor jellegű séfek vezette konyhával, és tévés celebséfet sem szeretnék a csapatomban, aki idő hiányában valójában részt sem vesz az étterem mindennapi életében." Hlatky-Schlichter Hubert a Dining Guide-nak nyilatkozott.

A Babel étterem tulajdonosa emel a téten, és egy Michelin-csillagos éttermébe egy két Michelin-csillagot elért svéd szakembert hív meg Budapestre úgynevezett konzuláns séf pozícióra. A Babel egyúttal egy merőben új szervezeti struktúrával éled újjá. Miért nem gondolkodnak a régi konyhai hierarchiában? Milyen konyhára számíthatnak a vendégek a magyar és nemzetközi csapattagok munkája nyomán? Mikor nyit újra az étterem? A Babel átalakításáról és szintlépéséről készített interjút a Dining Guide.

Hlatky-Schlichter Hubert az egyik legismertebb arc a magyar éttermi világban. Több hely tulajdonosa, ismert véleményformáló személyiség. Michelin-csillagos éttermét, a Babelt közel kétéves szünet után nyitja meg újra, 2020 tavaszán, a járvány magyarországi kezdetekor ugyanis az összes többi csillagos étteremmel együtt bezárta. Lényeges fordulat volt a Babel életében Veres István 2020 nyári felmondása, ugyanis a székely származású ifjú séf ideje alatt szerezte meg csillagát az étterem.

A nagylelkű nemzetközi ítészek és a Babel Michelin-csillagának sorsa

Nagy kérdés volt, hogy a Michelin Guide 2021-es frissítésekor a tavaly március óta zárva tartó Babel megtarthatja-e Michelin-csillagát. A kalauz ítészei nagylelkűek voltak, ugyanis a Costest – Magyarország legrégebb óta csillagos éttermét – és a Babelt is csillagosként jegyzi a budapesti éttermeket ajánló kiadvány.

Hlatky-Schlichter Hubert korábban a Dining Guide-nak elmondta, hogy Veres István felmondása óta élt az a terv a fejében, hogy egy még magasabb presztízsű szakemberrel hívja életre újra a Babelt. Kiválasztottját egy skandináv gasztrotúrán fedezte fel: Daniel Berlin két Michelin-csillagos éttermében, a Daniel Berlin Krogban tett látogatása volt a meghatározó esemény, amikor is elhatározta, hogy a svéd séffel szeretne együtt dolgozni.

„Ez nem egy Daniel Berlin étterem lesz – a Babel marad a Babel"

Adódik a kérdés, hogy mennyire hagy nyomot az észak-európai konyhafőnök konzuláns séf pozíciója. Erről így nyilatkozott Hlatky-Schlichter Hubert a Dining Guide-nak: „Hozzám fog kötődni, az én szakmai irányításom alatt fog működni.

Daniel Berlin nem a svéd konyhát, hanem a világszínvonalat hozza a Babelbe. Ő kétség nélkül egy világklasszis séf, a nemzetközi szakma egésze elismeri.

Már régóta gondolkodtam azon, miként tudom egy magasabb sztenderdnek megfeleltetni az éttermet, és ezt a – számomra rendkívül lelkesítő és inspiráló – utat találtam hozzá."

A teljes interjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×