eur:
389.56
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dining Guide – Jammertal Arcok – Zsidai Roy: „Én semmit sem magamnak, hanem az unokáimnak csinálok”

„A ‘80-as évek végéig még mi, magyarok is látogattuk a budai Várat. Aztán évtizedekig egy álmos kisváros képét nyújtotta, és óriási probléma, hogy az önkormányzatnak nem volt víziója vele” – beszélt Zsidai Roy a Dining Guide-nak a vele készült nagyinterjúban többek között a budai várnegyedről is.

Zsidai Roy az ország egyik legismertebb étteremtulajdonos családjának sarja, ötletekkel teli, fáradhatatlan szakember, a Zsidai Csoport vezetője. A Dining Guide átfogó életműinterjút készített a közgazdász végzettségű, korábban pénzügyi stratégiai tanácsadóként és FinTech startup cégalapítóként tevékenykedő üzletemberrel.

A Zsidai Csoport több éttermet és hotelt működtet a budai Várban. A beszélgetésben Zsidai Roy részletesen mesélt a Budai Várhoz fűződő viszonyukról:

„Nem csak Magyarország első számú szívcsakrája, de meglátásom szerint Európa egyik legszebb óvárosa is. Mindig felelőtlenségnek tartottam hagyni, hogy szép lassan egyfajta álmos idősek otthona legyen.”

Természetesen szó esett a Gozsdu Udvarról is, ahol szintén több helyet üzemeltet a Zsidai Csoport, a kultikus Spíler mellett a Jamie Oliver’s Dinert is. Zsidai Roy így emlékszik vissza a fővárosi turizmus meghatározó korszakának hajnalára:

„Elindult a bulinegyed, mint egy fantasztikus, kicsit kelet-európai Woodstock-szerű, fiatalok által létrehozott »szerelemdesztináció« izgalmas helyekkel. A nemzetközi tapasztalatok alapján, ha az ilyen helyeket tudatosan nem fejlesztik, óhatatlanul is az elturistásodás lesz a sorsuk, és elveszítik a bájukat ezek a kultikus helyszínek.

Budapestre az utóbbi években annyi balerinaruhába öltözött, az utcán kiabáló, legénybúcsús turista érkezett, ami már a többi vendég élményének kárára ment.”

A beszélgetés során Zsidai Roy megosztotta saját cégcsoportja stratégiáját a munkaerőhiány megoldására, kifejtette véleményét a bulinegyed újraindulásának Budapest számára szükséges változásairól, és beszámolt az Opera Café, valamint a Marbellán működő Zsidai-helyek sorsának alakulásáról is.

A nagyinterjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×