eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal

Dining Guide – Jammertal Arcok – Zsidai Roy: „Én semmit sem magamnak, hanem az unokáimnak csinálok”

„A ‘80-as évek végéig még mi, magyarok is látogattuk a budai Várat. Aztán évtizedekig egy álmos kisváros képét nyújtotta, és óriási probléma, hogy az önkormányzatnak nem volt víziója vele” – beszélt Zsidai Roy a Dining Guide-nak a vele készült nagyinterjúban többek között a budai várnegyedről is.

Zsidai Roy az ország egyik legismertebb étteremtulajdonos családjának sarja, ötletekkel teli, fáradhatatlan szakember, a Zsidai Csoport vezetője. A Dining Guide átfogó életműinterjút készített a közgazdász végzettségű, korábban pénzügyi stratégiai tanácsadóként és FinTech startup cégalapítóként tevékenykedő üzletemberrel.

A Zsidai Csoport több éttermet és hotelt működtet a budai Várban. A beszélgetésben Zsidai Roy részletesen mesélt a Budai Várhoz fűződő viszonyukról:

„Nem csak Magyarország első számú szívcsakrája, de meglátásom szerint Európa egyik legszebb óvárosa is. Mindig felelőtlenségnek tartottam hagyni, hogy szép lassan egyfajta álmos idősek otthona legyen.”

Természetesen szó esett a Gozsdu Udvarról is, ahol szintén több helyet üzemeltet a Zsidai Csoport, a kultikus Spíler mellett a Jamie Oliver’s Dinert is. Zsidai Roy így emlékszik vissza a fővárosi turizmus meghatározó korszakának hajnalára:

„Elindult a bulinegyed, mint egy fantasztikus, kicsit kelet-európai Woodstock-szerű, fiatalok által létrehozott »szerelemdesztináció« izgalmas helyekkel. A nemzetközi tapasztalatok alapján, ha az ilyen helyeket tudatosan nem fejlesztik, óhatatlanul is az elturistásodás lesz a sorsuk, és elveszítik a bájukat ezek a kultikus helyszínek.

Budapestre az utóbbi években annyi balerinaruhába öltözött, az utcán kiabáló, legénybúcsús turista érkezett, ami már a többi vendég élményének kárára ment.”

A beszélgetés során Zsidai Roy megosztotta saját cégcsoportja stratégiáját a munkaerőhiány megoldására, kifejtette véleményét a bulinegyed újraindulásának Budapest számára szükséges változásairól, és beszámolt az Opera Café, valamint a Marbellán működő Zsidai-helyek sorsának alakulásáról is.

A nagyinterjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×