eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Jól elküldi valahová a magyarokat a Meteorológiai Szolgálat

A szél mérséklődik, a felhőzet csökken, a hétvége és a hétfő már a napsütésről fog szólni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért egyértelmű üzenetet küldött a magyar lakosságnak: "Irány a természet!"

Mindenütt csökken a felhőzet, és hajnalra már jobbára derült vagy gyengén felhős időre van kilátás.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, legfeljebb az ország keleti felében képződhet némi gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. Éjszaka már jelentősen veszít erejéből a légmozgás.

Szombaton napközben a nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos részeken hidegebb, a belvárosi és vízparti tájakon pedig enyhébb lehet az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×