eur:
393.29
usd:
367
bux:
66620.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója beszél a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. A nemzeti lottótársaság 2021 végéig támogatja a magyar olimpiai csapatot, és a szponzorációs hozzájárulás nemcsak a nyári, hanem a téli ötkarikás játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Milliós nyereményt ért hinni a magyar pólós lányokban

Minden második fogadó helyesen tippelte meg a magyar olimpiai érmek számát – derült ki a Szerencsejáték Zrt. közleményéből. Mint ismert, összesen 20 éremmel, közte 6 aranyéremmel zártak a magyar sportolók a tokiói nyári ötkarikás játékokon. A legtöbb fogadó a kardvívó Szilágyi Áron sorozatban harmadik elsőségére tett – mondta az InfoRádiónak a cég kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy továbbra is a labdarúgó-mérkőzések a legnépszerűbbek.

Úgy tűnik, hogy a magyar fogadók optimisták voltak a tokiói olimpiát illetően, ezáltal jól is tippeltek a Szerencsejáték Zrt. Tippmix és TippmixPro felületein. Több mit 50 százalékuk nyert azzal, hogy helyesen azt várta, hogy 17, 18 vagy 19 magyar érem fog születni az ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a cég kommunikációs igazgatója, megjegyezve, hogy több érdekesség is született az olimpián fogadási szempontból. A magyar fogadók Szilágyi Áronnal kapcsolatban voltak a legoptimistábbak, 94 százalékuk várta a kardvívót az 1. és 4. hely közé, és bár viszonylag alacsony odds mellett, de nyerhettek.

Bánhegyi Zsófia emlékeztetett, idén két nagy nemzetközi versenyt vártak a fogadók, és bár igaz, hogy sokan fogadnak minden egyedik évben az olimpiára is, közel sem annyian, mint a nemzetközi futballeseményekre. Összehasonlításképp elárulta, hogy például Lőrincz Tamás birkózó fináléja esetében mintegy 13 ezer fogadás köttetett – a 79 százalék a magyar sportoló diadalát várta –, ami egy nagy számnak tekinthető, míg

a magyar–portugál mérkőzésre, ami a Puskás Stadionban zajlott, 1,3 millió fogadás érkezett.

Vagyis az labdarúgó-Európa-bajnokságnak elsöprő volt az ereje idén (is) a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási bevételeiben.

A szakember az InfoRádió érdeklődésére válaszolva arra is kitért, jelenleg a legnépszerűbb, egyben lekedveltebb termék az ötöslottó a magyar lakosság körében, ez azonban csak 11 százalékát hozza a cég árbevételének, míg a teljes sportfogadási szegmens már átlépte a felét, 54 százalék, és egy dinamikus bővülést prognosztizálnak a következő 5 évben.

Visszakanyarodva az olimpiához, Bánhegyi Zsófia megjegyezte: a magyar csapat szenzációs szereplése mellett volt egy magyar fogadó is, aki szenzációsan szerepelt, miután

egy 1000 forintos tétre több mint 1 millió forintos nyereményt tudott elkönyvelni.

Elsősorban annak köszönhetően, hogy hitt a magyar női vízilabda-válogatottban, aki a csoportmérkőzések során legyőzték az olimpián 13 éve veretlen amerikaiakat. A szerencsés nyertes egyébként egy hármas kötésben – még két eseményre fogadva – érte el a remek eredményt, akinek ezúton is gratulációját fejezte ki a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója.

A két kiemelkedő nemzetközi sporteseményt követő időszakot illetően a szakember jelezte, a nemzetközi mérkőzések jelentős hatással vannak a Szerencsejáték Zrt. bevételeire, a legnépszerűbbek a Bajnokok Ligája, a Premier League, a La Liga és a Bundesliga, de az NB I is a hatodik helyen áll, és mivel a futball 63 százalékát adja a bevételeiknek, így vélhetően egy dinamikus növekedést is elkönyvelhetnek majd az év végééig. „Amit momentán látunk, hogy

az Eb alatt megdöntöttük az árbevételi rekordunkat az összárbevételt tekintve és a sportfogadásban is.”
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

A 2008-as pénzügyi válság kirobbanása utáni állapotokat idézte a magyar lakáshitelpiac tavalyi inaktivitása: ebben az évezredben egyedül 2013-ban történt kevesebb lakáshitel-folyósítás, mint tavaly. A KSH friss adatai alapján összesen 652 ezer lakáscélú hitelszerződés él Magyarországon, ami 22%-kal elmarad a 2008-as csúcstól. A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya nagyjából egyharmadra süllyedt, vagyis aki tehette, nem hitelből vásárolt. Az idei év már a fellendülésről szól, de hogy miként zajlik ez, arról a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján lehet érdekes szakértői véleményeket hallani, érdemes mielőbb regisztrálni!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×