INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

elektromos kerékpár

mvm

céges e-bicikli

Elsőként az MVM áll bele a céges e-bringa flottába

Elsőként az MVM áll bele a céges e-bringa flottába

Infostart / MTI

Ötven géppel kezd az energiaszolgáltató.

Az MVM ötven elektromos kerékpárt biztosít dolgozóinak munkába járáshoz - közölte kedden az MVM az MTI-nek küldött közleményében.

Kiemelték, az MVM-csoport elektromos kerékpár pilot projektet indított a társaságcsoport munkavállalóinak a Hellovelo Zrt.-vel együttműködve, a program első fázisában 50 elektromos kerékpár bevonásával vizsgálják a járművek munkáltatói juttatásként való gyakorlati alkalmazhatóságát.

Hangsúlyozták, az MVM-csoport ezzel ösztönözni kívánja a munkavállalóit, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkába, továbbá elősegítik a "kerékpározás évét" meghirdető kormányhatározatban foglalt célok teljesülését.

A közleményben idézik Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, aki a járművek keddi átadási ünnepségén elmondta, a parlament június 15-én fogadta el a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosítását, amely a vállalkozások számára lehetővé tette adókedvezmény mellett kerékpáros flották vásárlását.

Ezeket

a cégek ingyenesen adhatják használatra a dolgozóknak.

Az intézkedés újabb mérföldköve annak az átfogó támogatási programnak - ilyen például a magánszemélyek e-Bike vásárlási támogatása, vagy a nemrég bejelentett e-Cargo támogatási program -, amely a mindennapi kerékpározást, ezen belül pedig a biciklis munkába járást kívánja népszerűsíteni, és annak elterjedését elősegíteni - emelte ki Révész Máriusz.

A kormánybiztos hozzátette, a kutatások szerint az emberek átlagosan 5-7 kilométert vállalnak be hagyományos kerékpárral, ha munkába járásról van szó, azonban elektromos rásegítésű kerékpárokkal ez a táv 2-3-szorosára növelhető.

Tomaj Balázs, az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató helyettese a közleményben hangsúlyozta, a

pilot projekt

illeszkedik az MVM stratégiai törekvéseihez, az innovációhoz, az e-mobilitáshoz, a dolgozói juttatások fejlesztéséhez. Az e-kerékpáros munkába járás nemcsak az egészségmegőrzés szempontjából, de az MVM karbonlábnyomának csökkentése miatt is fontos lépés - mutatott rá Tomaj Balázs.

A közlemény szerint az MVM az elmúlt egy évben szorosan együttműködött a Révész Máriusz által vezetett kormánybiztosi irodával, és annak lebonyolító szervével, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal, hogy a kormányhatározatban megfogalmazott közpolitikai intézkedés - a munkába járás, illetve munkaidőn belüli ügyintézés céljára elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató rendszer kidolgozása - időben meg tudjon valósulni, és 2022. január 1-jével az ehhez szükséges feltételek teljesülhessenek.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018