eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma
Forgalmi dugó Budapesten, a Hungária körúton 2017. november 27-én. A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a fővárosban.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Már a dupláját fogyasztjuk annak, amit a Föld elbír

Idén bő fél év alatt használtuk el azt az erőforrást, amit egész évre be kellett volna osztanunk – mondta el az InfoRádiónak a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa. Hozzátette: újra a járvány előtti szinten pusztítjuk a Föld erőforrásait.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete az idei globális túllövés napja alkalmából átdolgozta 12 pontos szempontrendszerét, melyek mentén érdemes szervezni mindennapjainkat, ha fenntartható és környezettudatos életmódra váltanánk – mondta az InfoRádiónak Gulyás Emese, az egyesület munkatársa

„A túllövés napját egy brit szervezet számolja ki különböző statisztikák alapján. Elsősorban azt veszik figyelembe, hogy az emberiség életmódja milyen erőforrásokat igényel, milyen erőforrásoknak az elpusztulásához járul hozzá, azt számolják ki a különböző statisztikák alapján, hogy mennyire fogynak a Föld természeti javai” – mondta Gulyás Emese.

Idén július 29-ére esett a túlfogyasztás napja

– árulta el a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa

Aki tenni szeretne a túlfogyasztás ellen, annak a Tudatos Vásárlók Egyesülete összeállított 12 pontot, ami segíthet. A legfontosabbra felhívta a figyelmet Gulyás Emese, majd elmagyarázta visszacsapó hatás lényegét.

„Ha a fogyasztásunk szintjét nem csökkentjük – mondta –, akkor hiába van hatékonyságnövelés, tehát mondjuk energiatakarékosabbak az eszközök, ha sok eszközünk van, akkora környezeti előny eltűnik a túlfogyasztás által. A legfontosabb, hogy a kevesebb több és a hosszú távú, tartós megoldásokat kell választani, de azokból is mindig kevesebbet.”

Azaz ne csak a zöld és fenntartható fogyasztásban gondolkozunk, hanem kevesebbet is kell fogyasztanunk az élet minden területén – zárta gondolatait Gulyás Emese.

A National Geographic szerint

a globális túlfogyasztás napja 1970-ben még december 23-ra esett,

sőt 1997-ben is csak szeptember végére használtuk el az éves energiamennyiséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×