eur:
393.32
usd:
367.58
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Zivatar Győrben
Nyitókép: Fotó: Rattila87/Időkép

Ez a vasárnap is őrületbe kergeti a meteorológusokat és az előrejelzések olvasóit

"Még egy nap van hátra a kánikulából/forróságból. Mi előrejelzők is szeretnénk már ezt az időszakot/légköri helyzetet lezárni, hiszen a zivatarok viselkedése őrületbe kerget bennünket mostanában..." Az OMSZ ezzel a bevezetéssel indítja a szokásos napi videóját.

Zivatarok, heves zivatarok - jelentős bizonytalansággal

Az éjszaka második felében legnagyobb eséllyel az északnyugati, hajnalban, reggel az északi tájakon kell zivatarok kialakulására számítani. A legerősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt 10-20 mm, néhol ennél több sem kizárt), viharos széllökés (60-70 km/h) és jégeső (jellemzően <1-2 cm) kísérheti.

Átmeneti szünetet követően napközben az ország bármely pontján kialakulhat, vagy átvonulhat zivatar.

A Dél-Dunántúlon kisebb számban és kevésbé intenzív gócok várhatók, ezzel szemben délután, este az Alföld, Északi-középhegység vidéke lehet leginkább érintett.

A legjellemzőbb és legnagyobb veszélyforrás a szélvihar (60-90 km/h, néhol ezt meghaladó sem kizárt) lesz, de jégeső (2-4 cm), esetleg felhőszakadás (20-40 mm) is lehet. Az éjféli órákra várhatóan megnyugszik a légkör.

Nem kizárt piros fokozat kiadása sem - fogalmazott szombat este az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunántúlon napközben a délnyugati, este az északnyugati szél zivatartól függetlenül is viharos (~65-75 km/h) lehet.

Az Alföldön továbbra is 27-29 fok között alakul a napi középhőmérséklet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 38 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×