eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin
Az új viharjelző állomás a Balatonban, a keszthelyi parttól több mint két kilométerre 2019. április 1-jén. Ezen a napon elindult a Balatonon, a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő tavon a viharjelzési szezon, amely október 31-éig tart. A Balatonba Keszthely, Szigliget és Siófok közelében egy-egy vízbe telepített jelzőlámpás állomás került.
Nyitókép: MTI/Varga György

Hidegfront rondít bele a hétvégébe, de már látszik, mikor tör ránk a kánikula

Szombaton még nyárias idő lesz, de még aznap megjön a hidegfront, vasárnap az elmúlt napoknál hidegebb lesz. A jövő héten aztán berobban a nyár.

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés. Elszórtan – nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon – fordulhat elő zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, zivatar környékén megerősödik, akár viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10–17, a legmagasabb hőmérséklet 24–29 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton is több órára kisüt a nap, helyenként valószínű zápor, zivatar. Szombat estétől vasárnap reggelig egy hidegfront szakadozott felhő-, illetve csapadéksávja vonulhat át az ország felett északról dél, délkelet felé, szintén záporokkal, zivatarokkal. A szél nagy területen élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lehet. A leghidegebb órákban 11–18 fok lesz. Napközben 26–30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napközben a sok napsütés mellett helyenként valószínű záporeső, nagyobb eséllyel az ország keleti felén. A szél erős, sok helyen viharos lesz. Hajnalban 12–19, a délutáni órákban 21–27 fok lesz.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×