eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Strandoljon a hétvégén, csak vigyázzon a zivatarokkal

Az ország középső részén lesz nyugodtabb az idő, a zivatarok közelében viharos széllökések lehetnek. Egyre labilisabbá válik a légkör a hétvégén.

Egy nap alatt nem sokat változott Európa időjárási képe. Továbbra is egy északkelet-európai középpontú anticiklon a meghatározó, így a legtöbb országban napos és meleg idő jellemző. A korábban még az óceán fölött húzódó front azonban már átvonult a Brit-szigeteken és elérte a nyugati partokat, így arrafelé visszaesett az eddig egyébként szokatlanul magas hőmérséklet. A legtöbb csapadék is ott, valamint a Fekete-tenger térségében töltődő ciklon felhőzetéből hull.

Hazánk fölé szombaton nyugat felől már nedvesebb és labilisabb légtömeg áramlik, felhősödésre és zivatarok kialakulására is számíthatunk. Hajnaltól már több felhő sodródik fölénk, így szombaton kissé kevesebb napsütés várható.

A zártabb felhőzetből északkeleten, a nagyra növő gomolyfelhőkből pedig délután a nyugati megyékben, este a Dunántúlon máshol is számíthatunk záporok, helyenként zivatarok kialakulására.

A legnyugodtabb idő az ország középső tájain várható. Élénk lesz a déli, délnyugati szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23 és 29 fok között várható, a felhős északkeleti tájakon lesz a leghűvösebb.

Vasárnap lehűl valamennyire az idő – mondta Mesterházy Attila meteorológus –, hétfőtől viszont újabb melegedésre számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×