eur:
390.14
usd:
365.46
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Strandolók a balatonfenyvesi szabadstandon 2020. augusztus 8-án. Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt Budapestre, valamint 14 megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna - adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Nyitókép: MTI/Varga György

Kitört a nyár, de szomorkodhatunk is az időjárás miatt

Strandolásra buzdít az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken komolyabb változás nem lesz időjárásunkban, a hét végén viszont változékonyabbra fordul időjárásunk. Több lesz felettünk a felhő, ismét több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra. Továbbra is meleg levegő érkezik fölénk, így délen, délkeleten akár a 30 fokot is megközelítheti a csúcshőmérséklet.

Hétfőn a ciklonrendszer, frontjaival együtt szétesik felettünk, és a folytatásban már az észak felől érkező, viszonylag száraz, mérsékelten meleg levegő alakítja időjárásunkat.

Emiatt hétfőn még több helyen eshet, majd keddtől már ismét sok napsütésre számíthatunk, és zápor, zivatar csak kevés helyen valószínű.

Jelentős lehűlés nem várható, folytatódik a kellemesen meleg, nyári idő.

Pénteki részletek:

Napos időnk lesz gomolyfelhőkkel, amelyek napközben átmenetileg jobban össze állhatnak. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de elvétve jelentéktelen futó zápor esetleg előfordulhat.

Többnyire mérsékelt légmozgásra számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb, míg nagyobb városaink belső területein és a vízpartokon enyhébb lehet a reggel.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 24 és 27 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×