eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Torlódó járművek az M7-es autópályán Tárnoknál, miután három autó ütközött Érd térségében 2015. augusztus 7-én. A balesetben többen könnyebben megsérültek.
Nyitókép: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ezt tette a Budapest-Balaton közlekedéssel a hosszú hétvége - tanulságok

Úton van az ország a szabadság felé, talán gyorsabban is halad, mint az M7-esen. Sanyarú sors vár a nyári "balatonozókra" néhány óvatlan sofőr miatt.

Torlódások, balesetek tarkították a hosszú hétvége forgalmát az M7-es autópályán. Mint a magyarnemzet.hu összeállításából kiderül, a jól ismert kritikus pontok mellett újak is jelentkeztek a sztrádán - ahhoz képest, hogy nem volt az időjárás túlságosan nyaralásbarát -, viszont vannak kedvező fejlemények is.

A tanulságok:

  • pénteken Martonvásárnál beállt a sor
  • szombaton Érdnél egy baleset elvett egy sávot, emiatt Budapestig álltak az autók kifelé
  • hiába van egérút a Balaton északi partjára tartóknak a Székesfehérvár-dél csomópontban, az rövidesen egy körforgalomba visz, amely leágazik egy bevásárlónegyedbe, emiatt jelentős a torlódás ott, a sztrádáig érhet
  • nincs kész a 8-as veszprémi elkerülője, emiatt sokan az M7-esen mennek tovább Székesfehérvár után, ez újabb dugót okoz a keleti part környékén
  • aki csak Balatonfüredig menne nyáron, komolyan elgondolkodhat a vonaton, ugyanis a felső vezetékes vasút kész - odáig
  • sok olyan "fékezés nélküli" baleset van, amely arra enged következtetni, hogy a sofőrök a mobiljukat nézegetik vezetés közben.
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×