eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

Itt a március, de még a hóból is kijut a héten

A múlt hetihez hasonló forgatókönyv szerint alakul az előttünk álló hét időjárása, előbb napokig anticiklon uralkodik a Kárpát-medencében, de a hétvégén jön a hidegfront, csak most havazni is fog.

A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nem csak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn mindenütt várható több-kevesebb napsütés, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, az Alpokalján és a Nyírségben meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 7–12 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán és csütörtökön a köd feloszlását követően országszerte derült vagy gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. A minimumok kedden mínusz 4 és plusz 3, szerdán mínusz 3 és plusz 2, csütörtökön mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet kedden 10-15, szerdán 10–16, csütörtökön 12–18 fok között valószínű.

Pénteken észak felől hidegfront felhőzete húzódik az ország fölé. Ebből több helyen lehet esőre, záporesőre és főként a hegyekben hózáporra számítani. Sokfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben 4–13 fok között alakul a hőmérséklet, magasabb értékeket délkeleten mérhetnek.

Szombaton a front felhőzete elhagyja az országot, mögötte felhőátvonulásokra lehet számítani több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan valószínű hózápor. Nagy területen lesz élénk vagy erős a szél. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcsértékek plusz 3 és 8 fok között várhatók.

Vasárnap napos időre van kilátás csapadék nélkül. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben hidegebb is lehet. Napközben plusz 3–7 fokig melegszik a levegő.

Üveges Zoltán meteorológus szavai szerint nem melegszik azután sem gyorsan az idő, „késő télies vergődés valószínű március második hetében”.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×