eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Újabb fejlesztés, kerékpáros paradicsommá válhat a Felső-Tisza vidéke

Minden együtt van ahhoz, hogy a Felső-Tisza vidéke kerékpáros paradicsommá váljon - jelentette ki az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Révész Máriusz a magyar-ukrán határ közelében, Záhony és Zsurk között elkészült kerékpáros túravonal útirányjelző tábláinak ünnepélyes átadóján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zsurkon arról beszélt, a térségi civil szervezetek és a református egyház együttműködésében komoly európai uniós pályázat segíti a hálózat kialakítását.

Új kerékpárutak építése mellett kapcsolódó háttérszolgáltatások épülnek ki, a program részeként körülbelül 130 kerékpárt lehet kölcsönözni ahhoz, hogy bárki számára két keréken elérhető és bejárható legyen ez a térség - tette hozzá Révész Máriusz.

A kormánybiztos megjegyezte, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei - a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) közreműködésével - a felső-tiszai, elsősorban a gátakon vezető kerékpárutakon végezték el a kitáblázást. A következő évben kiépülnek a kerékpáros szolgáltatások a meglévő szakaszokon, kijelölik az új szakaszokat, illetve az elképzelések szerint létrejöhet a Nyíregyháza-Máriapócs-Nyírbátor közötti és a Debrecenig tartó kerékpárút is. Ezzel együtt minden feltétel együtt áll ahhoz, egy valóban kerékpáros központtá váljon a térség, ahová nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is sok turista fog eljönni - tette hozzá Révész Máriusz.

További cél, hogy kerékpárutakkal is megteremtsék a kapcsolatot Tokaj-Hegyalja és a Felső-Tisza között, ehhez azonban újabb kerékpárutak építése szükséges.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×