INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

balaton

kerékpár

nif

Fontos fejlesztés folytatódik a Balatonnál

Fontos fejlesztés folytatódik a Balatonnál

Infostart

Szántód, Zamárdi és Balatonszárszó területén indulnak munkálatok 510 millió forint értékben.

A turistaszezont követően, ősszel dolgoznak majd a Zamárdi–Balatonszárszó kerékpárút munkálatain, amely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában készül el. Az összesen 5,6 kilométernyi kerékpárút projektjét a Reaszfalt Kft. vállalta el – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő adataiból, amit a magyarepitok.hu szemlézett. A Balatoni Bringakör fejlesztéséhez tartozó kerékpárút-projekt EU-s támogatással készül el, 510 millió forintból.

Zamárdiban a Margó Ede sétány melletti ingatlanon és a Szent István utca mellett részben új kétirányú pályát építenek, részben egyesített gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki, illetve járdákat újítanak fel és átvezetéseket adnak át. Szántódon a Móricz Zsigmond utca és a Szent István utca mellett dolgoznak majd, többek között gyalog- és kerékpárutakat kiépítve és egy meglévő szervízutat elbontva. A két településen összesen 2,53 kilométernyi pályát adnak át – olvasható.

Balatonszárszón a Mikszáth Kálmán utcában és a Jókai Mór utcában alakítanak ki nyitott kerékpársávot az eddig használt burkolat kiszélesítével, illetve egy biciklis pihenőhelyet is kiépítenek. Szárszón 3,07 kilométernyi új kerékpárút készül el.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018