INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

koronavírus

közlekedés

kerékpár

budapest

Biciklisek a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.

Rekordok dőltek meg budapesti kerékpárszámlálókon

Infostart

A héten a budai rakparton elhelyezett és a Csepelre vezető Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálón is megdőltek a napi rekordok, soha nem mértek még ekkora biciklis forgalmat ezeken a helyeken.

A veszélyhelyzet feloldására tekintettel feltételezhető, hogy a koronavírus elkerülése céljából kerékpárra váltók közül sokan a mindennapokban, munkába járásra is használni kezdték a kerékpárjukat.

Szerdán minden eddiginél többen haladtak el a Bem téri és Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálók felett, totális rekordot felállítva. Május elején már megdőlt a normál napi rekord, de a most a csúcstartó nap (2018. április 22-én a számlálók mellett haladt el a 25000-es I bike Budapest felvonulás) eredményeit is felülmúlták a kerékpározók. Mindezt a Magyar Kerékpárosklub közölte az Országos Sajtószolgálaton keresztül.

Az adat azért is érdekes, mert a tavaszhoz képest már nagyjából visszaállt a reggeli és délutáni csúcsforgalom, tehát a karantén alatti időtöltésnek kerékpárra váltók közül jó eséllyel egyre többen közlekedők lesznek.

A rakparti kerékpárút mellett szintén rekordot döntő, Csepelt a belvárossal összekötő kerékpárút sokaknak különösen vonzó lehet, ha nem akarnak HÉV-pótló buszokkal utazni a vonalfelújítás alatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018