INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

prága

operaház

orbán viktor

andrej babis

megnyitó

Elárulták, hol tölti a vasárnap estét Orbán Viktor

Elárulták, hol tölti a vasárnap estét Orbán Viktor

Infostart / MTI

A miniszterelnök részt vesz a felújított prágai Állami Opera ünnepélyes megnyitóján.

Orbnán Viktort Andrej Babis cseh kormányfő hívta meg. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatása szerint a két felvonásos gálakoncert előtt Andrej Babis és Orbán Viktor közösen megtekintik az épületet.

A Prága központjában, a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a főpályaudvar között álló épület felújítását és a berendezések korszerűsítését 2017 tavaszán kezdték el. Az Állami Opera társulatai az elmúlt év végén költöztek vissza az épületbe. Az ünnepi zenei műsor Alice Nellis rendezésében megismerteti a nézőkkel az épületben működő négy társulat történetét.

Az operaház közleménye szerint az épület neorokokó stílusú nézőtere és a színpad a lehető legnagyobb mértékben visszakapta eredeti, tehát a színház megnyitása utáni arculatát. A nézőtéren 1016 személy foglalhat helyet. Minden bársonyszéken lehetőség lesz arra, hogy a néző világnyelveken feliratozva is követhesse a színpadi történéseket.

A mai cseh Állami Opera épületében nyílt meg 1888-ban az akkori Új Német Színház, amely a prágai németség színházi kultúráját szolgálta. A második világháború után a prágai német színházak megszűntek, az Új Német Színház épületében a cseh Állami Opera kapott helyet.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018